Paarse gazpacho van rode biet met cassis en gember

Een recept van Philippe Van den Bulck, zoals gezien in Veggie!

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 rode bieten
1 rode ui
1 duimgroot stuk gember, geschild en in schijfjes
100 g cassis bessen + enkele bessen extra voor de afwerking
3 el rode wijnazijn
400 ml koude groentebouillon
1 flinke hand ijsblokjes
zwarte peper van de molen - zeezout
extra: blender

Bereiden:

Schil de bieten en pel de ui. Snijd in grote stukken en doe samen met de rest van de ingrediënten in de blender.

Breng op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper en een snuifje zout. Mix tot een smeuïge soep en proef of de soep nog wat peper of zout nodig heeft.

Serveren:

Verdeel de soep over hoge glazen en werk af met enkele bessen.

Inspiratie & blog