Cavatelli met ragù van rundsvlees en pancetta

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Njamma Mia!
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
0,33 selderijstengel, fijngesneden
1 kg mager rundsvlees, in blokjes
1 tl kruidenmix
300 g pancetta, in blokjes
3 el witte wijn
500 g passata / tomatenpulp
1 el water
1 takje rozemarijn
1 grofgehakt blaadje salie
vers gemalen zwarte peper - zout
400 g rimacinata bloem
2 dl water
voor de afwerking: olijfolie
vers geraspte ricotta
vers gemalen peper
blaadjes basilicum

Bereiden:

Maak de ragù:

Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig.  Voeg de selder toe en laat kort meestoven. Kruid het rundsvlees met de kruidenmix. Doe het vlees bij de groenten en bak mooi bruin. Voeg de pancetta toe en bak kort mee.

Blus met witte wijn en laat kort inkoken. Voeg de tomatenpassata en het water toe. Doe de rozemarijn en salie erbij en breng op smaak met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat minstens 1,5 uur pruttelen op een zacht vuur.

Maak de pasta:

Maak een kuiltje in de rimacinata bloem, voeg geleidelijk het water toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een bolletje en wikkel in plastikfolie. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit in lange reepjes en snijd er cavatelli uit. Kook de pasta beetgaar in gezouten kokend water en giet af.

Serveren:

Schep de pasta samen met de saus op voorverwarmde borden. Rasp de ricotta erboven en werk af met olijfolie, peper en basilicum.

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog