Broccolidip met chips van zoete aardappel

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
170 g broccoli
water
1 kleine sjalot, fijngesneden
1 groen chilipepertje, fijngesneden
30 g Parmezaanse kaas
125 ml zure room
olijfolie
zwarte peper
enkele druppels Worcestersaus
2 grote zoete aardappelen, in dunne plakjes dunschiller
2 tl chili
2 tl curry
2 tl paprika
2 tl grof zout
2 tl versgemalen peper

Bereiden:

Verdeel de broccoli in roosjes en kook gaar in gezouten water.

Fruit sjalot en chili in wat olijfolie. Mix met broccoli, kaas, zure room en 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en Worcestersaus.

Meng voor de chips de kruiden. Frituur de aardappelplakjes (niet teveel tegelijk) goudbruin en krokant. Haal ze uit en bestrooi onmiddellijk met de kruidenmengeling.

Serveren:

Serveer met de broccolidip.

Uit het boek "Tasty Sundays"

Een boek boordevol zalig lekkere, makkelijke en originele recepten voor een gezellige brunch. En als het zonnetje van de partij is, dan trekken we erop uit en dekken we de tafel op een picknickdeken! Genieten à volonté!

Lees meer over Tasty Sundays

Inspiratie & blog